Wentylacja piekarni i cukierni

wentylacja piekarniWentylacja piekarni i cukierni jest bardzo ważna. Dzięki klimatyzatorom ewaporacyjnym możliwe jest skuteczne chłodzenie i wentylacja powietrza między innymi w obiektach tego typu. Produkcja pieczywa generuje duże ilości ciepła, a gorące pieczywo wymaga schłodzenia na przykład przed pakowaniem. Klimatyzatory ewaporacyjne zapewniają skuteczną wentylację piekarni i cukierni, dodatkowo obniżając temperaturę panującą w obiektach oraz dostarczą świeżego powietrza.

 

Zaletami klimatyzatorów ewaporacyjnych jest niski koszt eksploatacji, skuteczność w wentylacji i chłodzeniu pomieszczeń. Przykładowo klimatyzator ewaporacyjny zużywający 1 kW energii elektrycznej jest w stanie schłodzić i przewentylować powierzchnię około 150-200 m2obniżając temperaturę powietrza o ok. 8-12 st. C.

Klimatyzatory ewaporacyjne równocześnie chłodzą, wentylują i oczyszczają powietrze. Są alternatywą dla tradycyjnych metod chłodzenia, zużywających duże ilości energii elektrycznej.

Jedną z firm oferująca usługi wentylacji piekarni jest firma Szaniec z Gorzowa Wielkopolskiego. Szaniec oferuje również wynajem i sprzedaż urządzeń i obsługuje teren całej Polski. Więcej informacji o firmie znajdziesz na stronie szaniec.pl

Dodaj komentarz